|| Odbojkarska liga » 2007/2008 »

01.09.2007
Novosti v sezoni 2007/2008

V letošnji sezoni uvajamo nekaj sprememb pri poteku lige:

• Ekipe bodo pred začetkom lige razdeljene v 3 skupine.
  • Prvih 12 ekip po rednem delu EL-TT odbojkarske lige 2006/2007 bo v skupine porazdeljenih kot nosilci. Preostale ekipe bodo v skupine porazdeljene na podlagi žreba.
  • V prvem delu tekmovanja bodo ekipe znotraj skupin odigrale po eno tekmo z vsako ekipo iz skupine.
  • V drugem delu tekmovanja se bodo skupine med seboj premešale (glede na vrstni red po prvem delu) in formirale nove skupine. Znotraj teh novih skupin bodo ekipe odigrale po eno tekmo z ekipami s katerimi še niso igrale. Za razvrstitev v novih skupinah se bodo upoštevali le rezultati s tekem med ekipami znotraj teh novih skupin. Upoštevali se bodo rezultati tekem z ekipami v isti skupini s katerimi so ekipe igrale v prvem delu.
  • V tretjem delu se bodo ekipe razdelile v dve skupini (“boljšo” in “slabšo”). V prvo skupino bo, glede na rezultate po drugem delu tekmovanja, uvrščenih 12 ekip, preostale ekipe pa bodo uvrščene v drugo skupino.
  • Na zaključni turnir se bo uvrstilo 10 ekip iz “boljše” skupine in 6 ekip iz “slabše” skupine.
<p>Generalni sponzor odbojkarske lige 2007/2008</p>

Generalni sponzor odbojkarske lige 2007/2008