Domov:
|| Odbojkarska liga » 2010/2011 » Splošne informacije »

06.04.2011
Izredni sestanek Kifeljcev

Kifeljci smo se v torek (05.04.2011) zbrali na izrednem sestanku, ker smo dobili prijavo kršitve pravila glede nastopanja registriranih igralcev in igralk.

Pravilo, ki je bi bilo kršeno se glasi:

V ekipi ne sme biti igralcev oz. igralk, ki so ali so bili kadarkoli v sezoni 2010/2011 registrirani za katerokoli ekipo pod okriljem OZS ali pod okriljem katerekoli druge nacionalne odbojkarske zveze, razen igralcev in igralk letnik 1994 ali mlajših (razen če letos igrajo v 2. DOL ali višje). Poleg tega v ekipi ne sme biti:

  • igralcev, ki so bili po sezoni 2006/2007 kadarkoli registrirani za katerokoli prvoligaško moško ekipo;
  • igralcev, ki so bili po sezoni 2008/2009 kadarkoli registrirani za katerokoli drugo ali tretjeligaško ekipo;
  • igralk, ki so bile v sezoni 2009/2010 kadarkoli registrirane za katerokoli letos prvoligaško žensko ekipo.

Ugotovili smo, da dve ekipi v ligi nastopata z igralkami, ki v skladu z objavljenimi pravili ne bi smele igrati v ligi. Igralke so registrirane pri OZS za mladinske ekipe (ne igrajo v  članskih ligah) in niso letnik 1994 ali mlajše.

Ugotovili smo tudi, da smo bili o nastopanju teh igralk povprašani že pred začetkom letošnje lige in da smo takrat registracijo in igranje v ligi dovolili oz. ga nismo prepovedali.
Pri ugotavljanju zakaj je do tega prišlo (žal se sestanki ne snemajo) smo bili večinskega mnenja, da se je naše ugotavljanje o tem ali smejo igrati ali ne zaključilo pri “igrajo za mladinsko ekipo, za člansko pa ne”. Napačno smo sklepali, da “igranje za mladinsko ekipo” sovpada z izjemo, da registrirani igralci in igralke letnik 1994 lahko igrajo v ligi, če ne igrajo v prvi ali drugi slovenski članski ligi.

DPŠ je tudi zagotovil, da po sami registraciji ni prišlo do spreminjanja ali popravljanja podatkov (npr. naknadnega popravljanja letnice rojstva).

Pri sprejemanju odločitve smo pretehtali  vse okoliščine in tudi nekaj morebitnih posledic te odločitve. Ker nam ni uspelo dobiti enotnega mnenja, smo se odločili, da se bo sprejelo večinsko mnenje in da se na predlog enega od Kifeljcev naše glasovanje javno objavi skupaj s tem poročilom. Naši glasovi:

  • Boštjan L.: Glasoval je, da se ekipa kaznuje s kazenskimi točkami (toliko, da izgubijo vse točke 2. dela) in da se tekme ne razveljavijo.
  • Boštjan P.: Glasoval je, da se ekipa ne kaznuje in da se tekme ne razveljavijo.
  • Damjana O.: Glasoval je, da se ekipa ne kaznuje in da se tekme ne razveljavijo.
  • Drago F.: Glasoval je, da se razveljavijo vse njihove tekme v 1. in 2. delu tekmovanja in podal odstopno izjavo iz Kifeljcev, ker se ne strinja z ostalimi člani, ker kršijo pravila, ki smo jih sami sprejeli in zaradi tega ker različno obravnavamo ekipe, ki so naredile isti prekršek. Ene se kaznuje z odvzemom točk, druge pa lahko nemoteno nadaljujejo tekmovanje. Ene obravnavamo na sestankih, o drugih pa se zmenimo kar po telefonu.
  • Dušan V.: Glasoval je, da se ekipa ne kaznuje in da se tekme ne razveljavijo.
  • Jožica P.: Glasoval je, da se ekipa kaznuje s kazenskimi točkami (toliko, da izgubijo vse točke 2. dela) in da se tekme ne razveljavijo.
  • Primož M.: Glasovanja se je vzdržal.

Kot večinska in dokončna odločitev Kifeljcev tako velja:

  1. Ekipi se ne kaznujeta s kazenskimi točkami.
  2. Ekipama se priznajo vse odigrane tekme.
  3. Obravnavane igralke v letošnji sezoni ne smejo več igrat v ligi.

Pri tistih, ki smo glasovali za sprejeto odločitev je prevladalo predvsem naslednje:

  • ekipi nista nikoli skrivali, da so igralke registrirane;
  • ekipi sta pred začetkom lige za mnenje vprašali Kifeljce, ki smo igranje potrdili oz. ga nismo zavrnili, kar je naša napaka;
  • kakršnokoli kaznovanje in/ali razveljavljanje tekem, bi na razplet letošnje lige vplivalo bistveno bolj kot je vplivala sama kršitev.

Poleg tega smo se odločili, da se za naslednjo sezono spremeni omenjeno pravilo, ki se bo v naslednji sezoni glasilo:

V ekipi ne sme biti igralcev oz. igralk, ki so ali so bili kadarkoli v sezoni 2011/2012 registrirani za katerokoli ekipo pod okriljem OZS ali pod okriljem katerekoli druge nacionalne odbojkarske zveze, razen igralcev in igralk letnik 1994 ali mlajših (razen če letos igrajo v 2. DOL ali višje). Poleg tega v ekipi ne sme biti:

  • igralcev, ki so bili po sezoni 2006/2007 kadarkoli registrirani za katerokoli prvoligaško ekipo;
  • igralcev, ki so bili po sezoni 2007/2008 kadarkoli registrirani za katerokoli drugo ali tretjeligaško ekipo;
  • igralk, ki so bile po sezoni 2008/2009 kadarkoli registrirani za katerokoli prvoligaško ekipo;
  • igralk, ki so bile po sezoni 2009/2010 kadarkoli registrirani za katerokoli drugoligaško ekipo.

… in da se za drugo leto definirajo ukrepi za preprečitev podobnih situacij (npr. vsa vprašanja in pritožbe morajo biti pisne) ter sankcije za morebitne zlorabe (trenutno v pravilih ni nikjer definirana sankcija za kršitev zgornjega pravila – v praksi pa smo uporabljali iste sankcije kot za igranje z neregistriranimi igralci in igralkami).

Za vse dodatne informacije, pojasnila, pritožbe itn. sem vam na voljo na vseh naših naslovih in seveda v živo na sami ligi.

Boštjan Poglajen
DPŠ


Spremembe lahko spremljate preko RSS 2.0 novic.



6. komenški pentatlon 7. Komenški pentatlon 8. Komenški Pentatlon Avto Car Bortega Burin Yachting Club BVFG certi.si Dajmedol Debitel ekipa DPŠ EL-TT Fresh Gorenjski Popotnik Gorje Il Pivo Isto dobr Kifeljci Klappa Klimatizacija Klemenčič Kransterdam Mik Mik Mix Odtrganci Pentatlon Picerija Hram Gorjan Piskrčki PLAMTEX INT Pokal Komenda Pokal Komende 2022 Predelave-vozil.si Sekvoje Servetkarji SRC INFONET Systemiq Tazadni Teleport uTabla Vet4Pet Zasilni izhod ŠD Povž ŠD Preserje ŠD Preserje JUNIOR Ženske dvojice ženski odbojkarski turnir