Domov:
|| Novice »
|| Odbojkarska liga » 2022/2023 » Pravila 22/23 »

14.03.2023
Razvrstitev po rednem delu Picerija Hram Gorjan odbojkarske lige – pravilo

Končni vrstni red po rednem delu tekmovanja (in s tem nosilci za zaključni turnir) bo določen po naslednjem ključu:

  • prvi kriterij je uvrstitev ekipe znotraj skupine (to pomeni, da bodo prvi trije nosilci, zmagovalci posameznih skupin, od 4. do 6. mesta bodo uvrščene ekipe, ki bodo osvojile 2. mesto v skupini itn.);
  • za enako uvrščene ekipe (npr. za vse tri prvouvrščene v skupinah) se za končno razvrstitev po rednem delu upošteva po naslednjem vrstnem redu:
    1. rezultat medsebojnih tekem (osvojene točke med tremi ekipami),
    2. skupne osvojene točke (na vseh 18-ih tekmah),
    3. razmerje zmag in porazov,
    4. žreb (organizator se lahko s kapetani ekip dogovori tudi za dodatno tekmo, ki bo odločala o napredovanju).

Še kratko pojasnilo (se strinjam, da bi morali o tem razmišljati že septembra a smo bili očitno vsi samo veseli, da se bo spet začelo in se s taktiziranjem ni ukvarjal nihče;):
Prvi kriterij smo se hitro strinjali, da za končni vrstni red ne morejo biti glavni kriterij skupne točke (v tem primeru bi bila ta hip na prvih dveh mestih dve ekipi iz skupine A, vodilna ekipa v skupini B pa ne bi bil med prvimi štirimi nosilci na zaključnem turnirju).
Več debate je bilo glede vrstnega reda kriterijev 1 in 2, in je prevladalo, da sedaj zapisan vrstni bolj pravično odraža razmerje med ekipami, ker na skupne točke lahko vpliva tudi to kako močna/izenačena je bila posamezna skupina. Preverili smo tudi pri trenutno prvouvrščenih ekipah in pravilo ne spreminja ničesar.

Upravni odbor DPŠ
(beri: dokončna odločitev;)


Spremembe lahko spremljate preko RSS 2.0 novic.



Avto Car Bortega Burin Yachting Club certi.si Dajmedol Debitel Dream Team ekipa DPŠ EL-TT Finnova Fresh Gorenjski Popotnik Gorje Il Pivo Isto dobr Kifeljci Klappa Klimatizacija Klemenčič Konkurenca Kransterdam Mik Mik Mix Odtrganci Pentatlon Piskrčki PLAMTEX INT Pod Skalco Pokal Komenda Rauch Sekvoje Servetkarji Spletni-streznik.com SRC INFONET Systemiq Tazadni Teleport Unikati uTabla Vet4Pet Zasilni izhod ŠD Povž ŠD Preserje ŠD Preserje JUNIOR Ženske dvojice ženski odbojkarski turnir